Om oss

Stategi

Vi kommer till dig och visar upp våra produkter så ni får klämma och känna på materialet och se produkterna i lugn och ro.

Vi lämnar ett provställ hos er så ni inte behöver känna er stressade att bestämma er direkt,

Vi arbetar med premium kvalité och vi kompromissar inte med kvalitén och till på köpet så får ni det till ett mycket bra pris.

 

Mål

Vi vill hjälpa Er att jobba så enkelt som möjligt och det kan ni nu med våra smarta lösningar som kommer att underlätta er vardag.

Målet för oss är att ni ska bli så nöjda med kvalitén och priset så att ni kommer att välja oss före andra aktörer utan att tveka.

Bredden inom vad vi kan erbjuda är i en klass för sig, färger, utbud och pris… vad mer kan man önska!?

Mascots egna fabriker är bra, säkra och har trygga arbetsförhållanden i produktionen.

Hos MASCOT syr vi tyget själva. 2 400 anställda arbetar med att tillverka arbetskläder och vinterkläder på MASCOT:s fyra fabriker i Vietnam och Laos. Där arbetar de i en europeisk arbetskultur under säkra och trygga anställningsförhållanden

 

20

Års erfarenhet

OEKO-TEX® STANDARD 100

Genom att välja produkter från MASCOT med Oeko-Tex® Standard 100-märket säkerställer du att dina arbetskläder har kontrollerats för hälsofarliga ämnen.

Oeko-Tex®-märkningen är din garanti för att produkten har kontrollerats för hälsofarliga ämnen. Oeko-Tex® Standard 100 är ett internationellt erkänt certifieringssystem, samt världens ledande hälsomärkning för textilier. Oeko-Tex®-märket är din garanti för att produkten har testats och godkänts gällande hälsofarliga eller förmodat hälsoskadliga kemikalier och färgämnen.

Fair Wear Foundation

MASCOT blev 2019, som första företag i Danmark, medlem i Fair Wear Foundation. Tillsammans med omkring 80 andra textilproducerande verksamheter i Europa, som tillsammans representerar nästan 140 varumärken, kämpar MASCOT via Fair Wear för att höja det sociala ansvarstagandet och skapa trygga jobb på textilproducerande fabriker runt om i världen.

LEVERANTÖRER – UPPFÖRANDEKOD

Alla underleverantörer till MASCOT Vietnam och MASCOT Laos måste följa kraven i SA 8000. Det innebär att underleverantörerna ska kunna visa och dokumentera att de inte använder sig av barn- eller tvångsarbetskraft, har en bra arbetsmiljö anpassad efter lokala förhållanden, att det inte förekommer diskriminering, att anställda har rimliga arbetstider och löner samt att det finns ett effektivt ledningssystem.